ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΥ 4

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΥ 4

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΤΟΓΚΟΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματικά μερικές φορές η ζωή είναι απρόβλεπτη. Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει. 

Η φυλή των Ντόγκον από το Μαλί της Αφρικής διατηρεί ζωντανή μια παράδοση πολύ περίεργη σχετικά με θρησκευτικές της παραδόσεις. Οι ίδιοι οι Ντόγκον διατείνονται, σύμφωνα με τους προγόνους τους, ότι κάποτε, χιλιάδες χρόνια πριν, είχαν καταφθάσει κάποια όντα από έναν μακρινό αστέρα του Γαλαξία μας, τον Σείριο. Μάλιστα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και με ακρίβεια την ύπαρξη και των 3 αστέρων που πλαισιώνουν τον αστερισμό του Κυνός, εφόσον όλα αυτά, όπως λένε, τους τα είπαν οι "θεότητες" του ουρανού που τους επισκέφθηκαν!


Η μυστική και ιερή παράδοση της φυλής Ντόγκον της Δυτικής Αφρικής, λέει ότι ο γήινος πολιτισμός είναι αποτέλεσμα της επαφής των λαών της Γης με τους κατοίκους ενός πλανήτη που βρίσκεται εντός του συστήματος του αστερισμού του Σείριου, 3.000 χρόνια π.Χ.

Οι Ντόγκον μιλούν για τους επισκέπτες του πλανήτη Νιάν. Ο πλανήτης βρίσκεται στο άστρο Έμμε Για, του συστήματος του Σείριου, που έχει περίοδο τροχιάς γύρω στα 50 χρόνια, είναι μεγαλύτερο από τον Σείριο Β (Πό Τόλο) και τέσσερις φορές ελαφρύτερο. Το άστρο Έμμε Για ανακαλύφθηκε πρόσφατα και ονομάστηκε επίσημα από τους αστρονόμους σαν Σείριος Γ'.


Η ιερή παράδοση της φυλής Ντόγκον ήταν χαραγμένη στις πανάρχαιες σφραγίδες της φυλής, που εκτός των παραπάνω λεγομένων, δείχνουν την ακριβή τροχιά του Σείριου και το τριπλό αστρικό σύστημα (Πο Τόλο, Έμμε Για, Σίγκι Τόλο) στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός.

Ο Σείριος απέχει από τη Γη γύρω στα 8,57 έτη φωτός. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι αστρονόμοι γνώριζαν για τους Σείριο Α και Σείριο Β, οι οποίοι είναι λευκοί νάνοι. Γύρω στα 1995 ανακαλύφθηκε και ο Σείριος Γ. 

Οι ιθαγενείς Ντόγκον πέρα από το Σείριο, είναι άριστοι γνώστες χιλιάδες χρόνια τώρα και του ηλιακού μας συστήματος και της τροχιάς των πλανητών γύρω από τον Ήλιο. Γνωρίζουν ότι ο Κρόνος διαθέτει δακτυλίους και ότι ο Δίας έχει τέσσερις σελήνες. Μάλιστα στην καθημερινή τους ζωή, καθοδηγούνται από τέσσερα ημερολόγια για τον Ήλιο, τη Σελήνη, το Σείριο και την Αφροδίτη. 

Κατά συνέπεια, γεννάται το εύλογο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν, μια πρωτόγονη αφρικανική φυλή να ξέρει με απόλυτη ακρίβεια αστρονομικά δεδομένα, που μόλις σχετικά πρόσφατα ανακαλύφθηκαν μέσα από τα υπερσύγχρονα τηλεσκόπια; Από πού άντλησαν όλες αυτές τις γνώσεις; 

Σφραγίδα των Ντόγκον

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από τους Νόμμος (περίεργα αμφίβια όντα που έφτασαν στην γη από τον Σείριο). Η παρουσία τους στη γη σύμφωνα με τους Ντογκόν είχε να κάνει με τη σωτηρία του κόσμου, παρουσιάζοντας τους ως λυτρωτές και πνευματικούς φύλακες. Μιλώντας με λεπτομέρειες περιγράφουν και το παράξενο μέσο που μετέφερε τους Νόμμος στα νοτιοανατολικά της περιοχής τους, το οποίο έκρυβαν μέσα σε μια κοντινή λίμνη.

Δείτε και τα τρία βίντεο της έγκυρης  κρατικής τότε ΕΤΙ !!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια